Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно кормилна рейка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно кормилна рейка

Тъй като моята доста се разтропа, вече се ориентирам към търсене на друга, но ми се иска да е поне '96 година. От една страна с надеждата като е по-нова да е по-запазена, от друга предавателното им число е намалено.

Напълно ли са съвместими с 155ците '96 '97 с тези от '92 ?

145/146 и дедра си се произвеждат до '00 година, което си е идеален донор , но същата ли е, някакви разлики при лостовият механизъм за скоростите или други?
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

незнам дали са еднакви но със сигурност имат нужда от дозавиване.... поне моята имам чувството че и е нещо трудно обратния завой
    '97 155 1.8 16V
    GMC YUKON DENALI 5.7 V8
    the cost of living is dying...everybody pays...
    sigpic

Comment

Аз не виждам проблем със завиването Поне докато държи ръчната.. Не, факт е че са си неманеврени...

Иначе и моята рейка тропа...Преди 5хил км се разтропа, но е много леко за момента, та я водих на консултация и за момента така смятам да си я карам... И мен ме вълнува евентуална смяна с рейка по-нова година :P В обозримото бъдеще
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

А защо не пробваш с рециклиране
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
          Моята е с новото купе колата и си ми я рецилкираха. Дадоха я там на Окръжна болница - 220 лева легна! Сега няма губене на хидравлика (да чукна на дърво).

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
            Нещо не ми се вижда много надеждно, ама и това е вариант

Първоначално публикувано от Furious 155
            Моята е с новото купе колата и си ми я рецилкираха. Дадоха я там на Окръжна болница - 220 лева легна! Сега няма губене на хидравлика (да чукна на дърво).
            Твоята само течеше ли?

За течащите има едни repair китове с гумички за 10лв, за тея дет освен че текат и тропат не знам да се предлага нещо
            Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Продавам Алфата - 2000 лв , рейка 300 лв, помпа 250 лв.
              Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
              Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Re: Въпрос относно кормилна рейка

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
                Напълно ли са съвместими с 155ците '96 '97 с тези от '92 ...145/146 и дедра си се произвеждат до '00 година, което си е идеален донор , но същата ли е, някакви разлики при лостовият механизъм за скоростите или други?
                Някой има ли отговор на въпроса
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
                  Тъй като моята доста се разтропа, вече се ориентирам към търсене на друга, но ми се иска да е поне '96 година. От една страна с надеждата като е по-нова да е по-запазена, от друга предавателното им число е намалено.

Напълно ли са съвместими с 155ците '96 '97 с тези от '92 ?

145/146 и дедра си се произвеждат до '00 година, което си е идеален донор , но същата ли е, някакви разлики при лостовият механизъм за скоростите или други?
                  Здравеи.
                  Течеше ми хидравликата много яко- литър на 100 км. доливах.Сложих от Темпра 97. и ужас...колата завиваше много зле на обратен завои.има разлики в предавателните числа.Сега сам с хидравлика от 155-96 и нямам проблем.
                  АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                  FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от chokoladka_73
                    Здравеи.
                    Течеше ми хидравликата много яко- литър на 100 км. доливах.Сложих от Темпра 97. и ужас...колата завиваше много зле на обратен завои.има разлики в предавателните числа.Сега сам с хидравлика от 155-96 и нямам проблем.
                    Такава темпра за пръв път видях сега като прочетох

155 '96 и тя трябва да е с разлика в предавателните числа от ранните '92-'94 ама това какъв ефект има върху маневреността, нали уж само въртиш по-малко?
                    Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

[quote=ALFA CORSE]
                      Първоначално публикувано от "chokoladka_73":313st3mr
                      Здравеи.
                      Такава темпра за пръв път видях сега като прочетох

155 '96 и тя трябва да е с разлика в предавателните числа от ранните '92-'94 ама това какъв ефект има върху маневреността, нали уж само въртиш по-малко?[/quote:313st3mr]
                      Такава ми я дадоха на моргата и не съм сезадълбочавал.
                      А з маневреност-пълна скръб..нямаше кои знае какъв проблем.Само на обратен завой беше кофти
                      АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                      FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Аз в крайна сметка взех от 146 '98
                        (тези бяха с 2.1 нали )

Външно е 1:1

Остава да се разглоби, да се почисти, да се смени ремонтният комплект, а и така като гледам нови външни и вътрешни накрайници и ще пиша какъв е резултата по-нататък.

Ако има проблем с маневреността май ще ми стане лошо
                        Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

УСПЕХ с ремонта. Иначе маневреността на 155 не е кой знае колко голяма .

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

При моята алфа се чува виене при въртене на волана а и в покой също но по тихо. Има си масло до максимума. От какво се получава. Не тропа и не тече. Колата е 96г.
                            155 2.0 16v - ex
                            GTV 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Odin
                              При моята алфа се чува виене при въртене на волана а и в покой също но по тихо. Има си масло до максимума. От какво се получава. Не тропа и не тече. Колата е 96г.
                              Ремък, помпа...
                              Маслото сменял ли си го?
                              Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Working...
                              X